Siyah noktalar nasıl geçer

Özelliklede ergenlik çağında ki gençlerin, adeta siyah kabusu haline gelen, siyah noktaların nasıl geçeceğine dair etkili öneriler sunuyoruz.

21 yaşına geldiğinizde siyah noktalar kendiliğinden yok olmayacaktır. Fakat siyah noktalardan uygun temizleme teknikleriyle kolayca kurtulabilirsiniz, yaşınız kaç olursa olsun. Tamamen cildinize ne kadar baktığınızla ilgili. Bol miktarda su için, taze meyve yeyip meyve suları için. Cildinizi temiz sade suyla yıkayarak temiz tutun.

Siyah noktalardan kurtulmak için ev yapımı tedaviler:

1. Kara Biber ve çökelek siyah noktalar için en etkili yöntemdir: Bir yemek kaşığı toz kara bibere kalın macun yapacak şekilde çökelek ekleyin. Sİyah noktaların olduğu bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin. 5 -7 dakika sonra yıkayın. Bu sİyah noktalardan kurtulmak için etkili bir çözümdür.

2. Yulaf Ezmesi ve Yoğurt : 2 yemek kaşığ yulaf ezmesi ve 3 yemek kaşığı yoğurt alın. Bir yemek kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı zeytin yağı ekleyip karıştırın. Kasenin içinde güzel bir şekilde karıştırıp çırpın. Ellerinizi yıkadıktan sonra,öncelikle siyah noktaların olduğu kısma uygulayın ve sonra da tüm yüzünüze uygulayın. 5 – 7 dakika bekledikten sonra soğuk suyla yüzünüzü durulayın.

3. Mısır nişastasını sirkeyle karıştırarak macun haline getirin ve siyah noktaların bulunduğu bölgeye uygulayın. 15-30 dakika bekledikten sonra yıkama bezi ve sıcak suyla yüzünüzü yıkayın, bu yöntem siyah noktaları çıkartmanızda yardımcı olur.

4. Salatalığı soyup blenderda macun gibi olana kadar çırğın, çok sulu olmamasına dikkat edin. Yüz maskesi şeklinde yüzünüze uygulayın ve 25 dakika bekleyin. Bu uygulama yalnızca sivilce ve siyah noktaları temizlemiyor ayrıca cildinizi rahatlatarak tazelenmiş hissetmenizi sağlıyor.

0 yorum: