Doğum yaşı ilerledikçe otizm riski artıyor

Umarız Doğum yaşı ilerledikçe otizm riski artıyor ile ilgili yazıyı beğenirsiniz. Daha fazla Doğum yaşı ilerledikçe otizm riski artıyor yazı için aramayı kullanbilirsiniz. Faydali olması dileğiyle.

Doğum yaşı ilerledikçe otizm riski artıyor

Annenin yaşı ne kadar ilerlemişse, otistik bebek sahibi olma riskinin o kadar fazla olabileceği bildirildi.”Autism Research” dergisinin bu ayki sayısında yayımlanan araştırmada, 40 yaşın üzerindeki kadınların otistik çocuk sahibi olma riskinin, 25 yaşın altındaki kadınlara göre yüzde 77 fazla olabileceği belirtildi.

Araştırmada, 40 yaşın üzerindeki kadınların otistik çocuk sahibi olma riskinin 25-29 yaşındakilere göre yüzde 51 fazla olabileceği belirtilirken, 25 yaşın altındakilerin otistik çocuk sahibi olma riskinin, 25-29 yaşındakilere göre yüzde 14 az olabileceği vurgulandı.

Babanın yaşının, babanın yaşı 40′ın üzerinde ve annenin yaşı 30′un altında olmadığı sürece otizm riskini artırmadığı da kaydedildi.

Bilim adamları, California’da 1 Ocak 1990 ve 31 Aralık 1999′da doğan bebekleri ve anne-babanın yaşlarını inceledi.

Yaklaşık 4,9 milyon doğumda 12 bin 159 otizm vakasına rastlandı. Araştırmaya imza atanlardan Janie Shelton, yaşı ilerlemiş annelerin çocuk sahibi olmaması gerektiğini söylemek için erken olduğunu, bu durumun neden meydana geldiğini biyolojik olarak anlamak gerektiğini vurgularken, meslektaşları, araştırmanın yalnızca California’dan alınan verilere göre yapıldığına ve hesaplamaların tahmini olduğuna dikkati çekti.

Dr. Geraldine Dawson da araştırma sonuçlarının, ileri yaşta anne olmanın ya da babanın yaşının otizme yol açtığını göstermediğini belirterek ebeveynin yaşının, genetik ve çevresel etkenlerle bağlantılı yalnızca bir risk faktörü olduğunu ifade etti.

Yayımlanan araştırma, bugüne dek anne ve babanın yaşının ayrı ayrı olarak otizm riskiyle bağlantısının incelendiği en geniş çaplı araştırmalardan biri.

0 yorum: