Hamilelikte depresyona karşı akupunktur

Umarız Hamilelikte depresyona karşı akupunktur ile ilgili yazıyı beğenirsiniz. Daha fazla Hamilelikte depresyona karşı akupunktur yazı için aramayı kullanbilirsiniz. Faydali olması dileğiyle.

Akupunkturun, hamilelik döneminde hem anne hem de bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olan depresyonun tedavisinde etkili olduğu bildirildi.İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, Maternal-Fetal Tıp Derneğinin yıllık kongresinde açıklanan bir araştırma, akupunkturun hamilelikte görülen depresyon semptomlarını hafiflettiğini ortaya koydu.

Hamilelerin yaklaşık yüzde 10′unun bu dönemde depresyon geçirdiğini belirten uzmanlar, antidepresan kullanımının bebeğe zarar verme olasılığı nedeniyle bu rahatsızlığın tedavisinin hamilelik döneminde çok daha problematik olduğuna dikkati çektiler.

Depresyon belirtileri gösteren 150 hamile kadının üç gruba ayrıldığı araştırmada uzmanlar, ilk gruba depresyona yönelik özel akupunktur, ikinci gruba daha genel bir akupunktur tedavisi uygularken, son grupta ise masaj uygulamalarına dayalı bir tedavi yöntemi kullandılar.

Araştırmanın sonucunda ilk grupta yer alan kadınlardaki depresyon belirtilerinin, diğer gruptakileri aksine oldukça hafiflediğini gözlemleyen bilim adamları, akupunkturun, hamilelikte antidepresan kullanımına alternatif bir tedavi yöntemi olabileceğini vurguladılar.

0 yorum: