EGZERSİZ NASIL OLMALI

Merhaba, birden bastıran sıcaklarda farklı bir zayıflama programı uygulamak gerektiğinden bahsetmiştim. Pek çok kişi meyvelerin gaz yaptığından yakınıyor, bu konuyla ilgili de bazı pratik önerilerde bulunacağım. Eğer tüm bu tavsiyelere rağmen gaz devam ederse, bir hekime başvurmak ve ultrason gibi bazı incelemeleri yaptırmak gerekebilir.

Riskleri göz önüne alın

Son günlerde basında, televizyondan yapılan egzersiz ve spor programlarının ne kadar güvenilir veya sağlıklı olduğu tartışılıyor. Ben Türk toplumunun çok hareketli olmadığını ve hareket için her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak bazı üniversite mezunu spor hocaları ise farklı görüşlere sahip. Size Essporto Spor Merkezi spor teknik danışmanı Hüseyin Keşepli Hoca'nın görüşlerini aktarıyorum: Son zamanlarda televizyondaki egzersiz programları insanlara ne kadar yarar sağlayabilir gerçekten düşündürücü. Egzersizler rastgele seçiliyor ve herhangi bir açıklama yapılmıyor. Yapılacak olan egzersizler kesinlikle kişiye göre seçilmeli veya doğru gruplama yapılmalı. Her bireyin kendine özgü yapacağı bir egzersiz programı olmalıdır. Bu program kişinin doktor onayı almasından sonra bir egzersiz uzmanı tarafından hazırlanmalı ve uygulatılmalı. Sağlıklı olmaya çalışırken sakatlanmayın.

EGZERSİZ NASIL OLMALIBir egzersiz programı hazırlanırken kişinin fiziksel özellikleri, postürü, antrenman geçmişi, genel sağlık durumu, amacı, kas dengesizlikleri, mental kapasitesi, beslenmesi, iş durumu gibi faktörler göz önünde bulundurulmalı ve gerekli testler yapıldıktan sonra doğru egzersizler seçilmelidir. Burada doğru egzersizlerin seçimi kadar bu egzersizlerin tecrübeli bir antrenör tarafından uygulatılması da çok önemlidir. Bunlar bir televizyon ekranında gösterilen, rastgele seçilmiş ve genel kitleye hitap eden egzersizler olmamalıdır.

Televizyon ekranına bakılarak yapılacak egzersizlerin ne kadar doğru yapılabileceğinin yanında bu egzersizin o kişi için doğru egzersiz olup olmadığı daha önemlidir. Kişi eğer kendisi için doğru olmayan egzersizi sadece ekranda seyrettiği kişiler yapıyor diye yaparsa bu ona faydadan çok zarar getirir. Muhtemel olan bir sakatlıkla postürü ve kas dengesizlikleri daha kotu hale gelebilir. Ya da daha kötü ihtimalle egzersiz yapmaya ara verebilir ve bir fizyoterapiste başvurmak zorunda kalır. Bu sebeple kişi kendisi için çok önemli olan vücuduna gerekli özeni göstermeli ve kendisi için hazırlanmış egzersiz programını doğru şekilde uygulamalı. Bu, amaca ulaşmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yolu olacaktır.

YEDİĞİNİZ MEYVELER ÇOK GAZ YAPIYORSA
1. İyi çiğnediğinizden emin olun.
2. Çok soğuk, buzdolabından hemen çıkarır çıkarmaz yemeyin.
3. Meyveleri yedikten sonra üzerine 1 fincan ılık-sıcağımsı rezene çayı için.
4. Yerken üzerine biraz tarçın dökebilirsiniz.
5. Taze olduğundan emin olun. Bayat meyveleri kalmasın diye tüketmeyin.
6- Yine de gaz yapıyorsa o zaman komposto yaparak ılık ılık için.

0 yorum: