ENDER SARAÇ'TAN SAĞLIKLI ZAYIFLAMA ÖNERİLERİ

Sağlıklı beslenme adına neler yapılmalı?

Uz.Dr. Ender SARAÇ Sağlıklı beslenme bir kere abartılmamalı. Sağlıklı beslenme diye sadece brokoli ile kabak haşlama yemek ve bütün gün aç kalmak demek değildir. Sağlıklı beslenmek dengeli beslenmektir. Daha şişmanlatıcı veya toksin oluşturucu gıdaları ise genelde azaltmak veya bunları bir atada fazla tüketmemektir. Aynı zamanda sağlıklı beslenmeden öte sağlıklı yaşam konseptini daha çok öne çıkarmaya çalışıyoruz. Sağlıklı beslenmek veya diyet, sağlıklı yaşamın sadece bir bacağıdır. Sağlıklı bir yaşam için önce bir seçim yapmak gerekiyor. Bunun sonucunda beyin bedene yeni bir yazılım programı yükleyecektir. Diyet ve sağlıklı beslenmek, yapılan düzenli egzersiz ve kan tahlilleri, check up, bilinçli bir hekim taralından yapılan sağlık kontrolü sağlıklı yaşamın diğer bacaklarını oluşturuyor.

İlk aşamada sağlıklı yaşamın önemi oluşturulmalı. Bir hekime başvurularak yapılan sağlık kontrolü ile vücut bileşenleri analizi cihazıyla beden bileşenleri belirlenmelidir. İkinci aşamayı ise iyi bir sorgulama oluşturuyor. Üçüncü aşama ise diyet ve sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizdir (ama asla ağır spor değil). Onun dışında herhangi bir sağlık problemi varsa onun düzetilmesi gerekir. Sağlık probleminin tedavi edilmesi, risklerin azaltılması, stres yönetimi özellikle stresle başa çıkmak çok önemlidir. Gevşeme yöntemleri, nefes teknikleri, meditasyon, yoga, ibadet gibi çeşitli spirütüel teknikler ile kişinin manevi yönünün güçlendirilmesi gerekiyor.

Kişilerde özellikle antioksidanlar ve oligoeiemenller, vitaminler ve tamamen doğal desteklerin kullanılması oldukça faydalıdır. Bunun dışında bitki çayları.
hangi içecekleri nasıl içeceğinizin bilinmesi çok önemli. Baharatlar doğru kullanıldıklarında bazen ilaçlar kadar önemli olabilir. Ayrıca kişilerin yeme ve davranış teknikleri konusunda eğitilmesi ve motive edilmesi, disipline edilmesi önemli. Gerekiyorsa ilaç kullanımı ama bu bizim en son başlamak istediğimiz nokta. Doğal yollarla halletmek ilk tercihimizdir.

Metabolizmayı hızlandırabilmek için neler yapılmalı?

Metobolizmayı hızlandırmak için bir kere egzersiz ve spor şart. Sık sık ve az beslenmek önemli. Biraz mevsimine göre acılı yiyecekleri arttırmak çok yararlıdır. Birde metabolizmayı canlandıran yeşil çay. zencefil funda yaprağı, tere tohumu gibi bazı desteklerin kullanılması faydalı oluyor.

Metabolizmayı hızlandıran besinler var mı?

Burada ayurvedaya göre kişinin beden tipi oldukça önemli. Kişilere beden tipine göre beslenmeyi öngörüyoruz Yani kişinin hangi beden tipinde olduğunu, cinsiyet ve yaşa göre dikkate alarak kişiye her geldiğinde beslenme tarzını tedavilerini olumlu etkileyecek önerilerde bulunuyoruz. O yüzden şu besin metabolizmayı hızlandırır diye bir şey diyemiyoruz. Beyaz un, beyaz şeker, ağır yağlı kızartmalar daha çok metabolizmayı zorlarken, yeşil lifli yapraklı sebzeler ve klorella ve spironelle gibi tatlı su yosunlan, bazı bitki ve baharatlar metabolizmayı daha canlandırmaya yardımcı olabiliyor.

Kilo kontrolüne yardımcı vitaminler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Vitaminlerden ziyade doğal destekler daha çok önemli. İlk dikkat etmemiz gereken; Bunlar gerçekten ileri ve güvenilir bir teknolojiyle mi üretilmiş olmasıdır. Örneğin Amerika gibi Almanya gibi bu konuda doğallığını bozmayan ileri bir teknolojiyle ve güvenilir bir standardizasyonla uretmiş mi? Mümkünse FDA sertifikası var mı ? FDA. o ilacın içerisinde bu bitkilerin olduğuna ve üzerinde yazılan miktarlar kadar olduğuna ve bu bitkilerinde Amerika'da kabul edilen zararlı olmayan bitkiler listesinde olup olmadığına bakıyor. İyi bir teknolojiyle, güvenilir bir ortamda güvenilir bir firma tarafında üretilmiş olması, ikincisi FDA onaylı olması, üçüncüsü bakanlıktan ruhsat almış olması, dördüncüsü ise gerçekten sadece eczanelerde satılıyor olması ve iyi bir kaliteyle üretilmiş olması gibi kriterlere uyuyorsa kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

İnsanlar daha önceden bilinçsizce aman kilo vereyim, hemen zayıflıyım da ne olursa olsun diyorlardı. Benim önerim "Çok hızlı zayıflamayın size yan etki yapmasın ve daha çok sizden yağ dokusunu götürsün, kemik dokusunda daha az götürsün, kilo vermekten ziyade sizi sıkılaştırsın, kemikleri kuvvetlendirsin göbek ve bel civarında toparlama sağlasın. yavaş yavaş sağlıkla çökmeden halsizleşmeden sizi zayıflatsın." Yavaş yavaş istenmeyen dokulardan, sizi zayıflatırken belli yerlerden sizi harap etmeden yan etki yapmadan zayıflamaya yardımcı olmak gerekiyor.

Sizin hastalarınıza önerdiğiniz besin destek ürünleri var mı?

Piyasaya yeni çıkan formülde 7 şifalı madde olan "Formula 7" var. Çok büyük bir keyifle kullanıyorum. Çünkü benim aradığım bütün kritelerin hepsini hem bilimsel olarak hem de güvenilir, minumum yan etkiyle sağlayan bir formüldür.

Bu ürün güvenilir mi? Yan etkileri var mı?

Formula 7,şu ana kadar 4000'in üzerinde kişi de kullandık. Bazı kişilerde tek tük gaz, bazı kişilerde midede biraz yanma yakınmakları oldu. Bazıları şuratımda sıcaklık, ısı artışı yaptı gibi düşük oranlı ve önemli olmayan yakınmalar dışında oldukça iyi tolere edildiğini gördük. Bu şikayetler de ürün metabolizmayı hızlandırdığı için yaşanabiliyor.

Hangi yaşlardan itibaren kullanılması gerekir, her yaşta insanlar kullanabilir mi?
Herkese her yaşta kullanılmasını önermiyoruz. Ergenlik çağına girmiş gençlerde daha düşük dozda kullanıyoruz. Hiç bir sıkıntı olmuyor. En ideali doktor ve eczacılara danışarak kullanılmasıdır.

0 yorum: