KEÇİ PEYNİRİNİ DENEYİN

Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, Türk toplumunun yüzde 70’nin inek sütünden yapılan peynire karşı alerjisinin olduğunu savunarak, az yağlı keçi peynirinin tüketilmesini önerdi.

Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırında verdiği "Ramazan’da Sağlıklı Yaşam" konulu konferansında Sahurda beyaz ekmek yerine siyah ekmek tüketilmesi önerisinde bulunarak, "Sahurda özellikle peynir tüketilmeli. Ancak Türk toplumunun yüzde 70’inde inek peynirine karşı alerji var. Onun için inek peyniri yerine keçi peyniri tüketilmeli. Çünkü süt ürünleri kemik erimesine karşı iyidir" değerlendirmesinde bulundu.
Ajda Pekkan başta olmak üzere pek çok ünlü ismin diyet uzmanı olduğu belirtilen Saraç, orucla sadece bedenin değil, ruhun da terbiye edilmesi gerektiğini söyledi.

-"RAMAZAN AYI BİR ZAYIFLAMA MEVSİMİ DEĞİL"-

"Ramazan bir diyet, bir zayıflama mevsimi değildir" diyen Saraç, "Türk toplumu küçük Amerika gibi oldu. Şiştikçe şişiyoruz. Göbekler artıyor? Şimdi günler uzadı. Mutlaka sahura kalkılmalı. Sahura kalkılmadığı zaman kan şekeri düşer" dedi.

-"TATLIYI HEMEN YEMEYİN"-
İftar yemeğinin ardından hemen tatlının tüketilmemesi gerektiğini anlatan Saraç, tatlının yemekten bir buçuk saat sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.Saraç, kızartma türü tatlılardan özellikle kaçınılması gerektiğini söyledi.Kızartma türü tatlıların hiç bir faydasının olmadığını anlatan Saraç, az yağlı sütlü tatlıların tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

0 yorum: