Zencefil Çayı Faydaları ve Zayıflama

Zencefil Çayı Faydaları ve Zayıflama Gerek çay gerekse baharat olarak kullanılabilen zencefil, mide bulantısı, şişkinlik, sindirim problemleri, mide, bağırsak enfeksiyonlarında etkilidir. Ayrıca, akciğeri temizler, terlemeyi arttırarak cildi güzelleştirir. Kan dolaşımını arttırır. Kolesterolü düşürür. Soğuk algınlığında, öksürükte yatıştırıcı etkisi vardır. Kabızlığa iyi gelir. Doğal aspirin olarak kanı sulandırır, böylece kanın pıhtılaşmasını engeller.

Beyne faydası vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, anne sütünü arttırır. Romatizmaya iyi gelir. Vücuttaki iltihabın atılmasında etkilidir. Kanserden korur.
Zencefilin bir başka özelliği metabolizmayı hızlandırmasıdır. Bu da özellikle zayıflamak isteyenler için zencefili önemli hale getirmektedir.

Zayıflama tedavisinde kan şekerini dengede tutmakta olan etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile rahat kilo verilmesini sağlar. Zencefili yazın soğuk limonatalarınıza ilave edebilir, kışın da taze zencefili demleyip çay olarak içebilirsiniz. Böylelikle hem bağışıklık sistemi güçlendirilmiş olur hem de diyete yardımcı olur. Hazırlanan zencefil çayı ile zayıflamak ve diğer bazı hastalıklara da çare bulmak mümkündür.

0 yorum: