Bir haftada 7 kilo verdiren diyet ve zayıflatan öneriler

1 haftada 7 kilo zayıflama, bir diyet için oldukça iddialı bir rakamdır.
bir  haftada 7 kilo verdiren diyet  ile  7 günde 5 kilo verdiren diyet listelerinin temel mantığı aynıdır

Daha önceki yazılarımda  5 ve 8 kilo verdiren diyet ile ilgili açıklamalar yapmıştım. Bu yazı da ona benzemesine rağmen 1 haftada fazla kaç kilo verilir cevabını daha iyi veriyor. O nedenle 1 haftada 7 kilo verme ve acele kilo vermek ihyiyacı olan kişiler için bu sefer daha detaylı biçimde kaleme aldım

7 günde 7 kilo vermek



Bir haftada 7 kilo verdiren diyet türlerine daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi şok diyet adını vermekteyiz. Şok diyetler, hekimler ve diyetisyenler tarafından pek önerilmezler. Ancak düşük kalori diyetleri olarak ta adlandırılan bu tür şok diyetler, kısa vadede zayıflamak isteyen kişiler için ideal bir diyetle zayıflama türüdür. Misal olarak düğün, tatil, önemli bir toplantı, gibi etkinliklerde, tüp bebek tedavisi gibi ameliyatlarda ve daha değişik durumlarda fazla kilolarımız ile topluluk karşısına çıkmak istemeyiz. Hele bir de bu tür zorunluluklar aniden ortaya çıkmışsa bu durumda uzun süreli zayıflatan bir diyet uygulamak yerine şok bir diyetle bir haftada 7 veya  iki haftada 10 kilo zayıflatan bir diyet uygulamamız gerekecektir. İşte bugün size vereceğim diyet formülünü sıkı sıkıya uygularsanız  1 haftada 7 kilo zayıflama sağlayan bir diyet programı uygulamış olacaksınız.

Ancak diyet listesine geçmeden önce haftada 7 kilo zayıflamak için neler yapmamız gerektiğine kısaca göz atalım.

1 haftada 7 kilo zayıflamak için aslında 2 temel şeyi yapmamız gerekmektedir. Bunlardan birincisi yediklerimize ve içtiklerimize dikkat edeceğiz. İkincisi ise metabolizma seviyesini artırmak için bol bol egzersiz ve yürüyüş yapacağız. Koşu bandı kullanarak günde 45 dakikalık 2 veya 3 koşu seansı ile yaklaşık olarak günlük 1000 kalori harcarsınız. Bu da bir haftada 1 kilo yağ eritmek anlamına gelir. Diğer yandan yediklerimizi kontrol altına alarak bol hareket yapmak elbette kolay birşey değildir.  Ancak 7 gün sonra diyetten kurtulacağınızı ve hoş bir görünüme kavuşacağınızı hesaba kattığınızda, hızlı zayıflama için bu tür bir çabanın içerisine girmektedn başka da yapılacak birşey kalmıyor.

Haftada  7 kilo vermek ve zayıflama için işte sizlere Bir haftada 7 kilo verdiren diyet öncesi yapacaklarınız:

1. Zayıflama sürecinde Kalorili yiyecekler ve içecekleri unutun. Beyaz unlu ve şekerli mamullerden uzak durun. ekmek, pasta, hamburger, kola, cipsler, şekerleme, çikolata gibi yiyecekler bizlerin baş düşmanlarıdır.

2. Günde 3 temel öğünle beslenme yerine 4-5 küçük öğünle geçiştirin. Bu sayede hem kendinizi tok hissedeceksiniz hem de daha az kalori alacaksınız. Diğer yandan da tokluk hissiyle kan şekeriniz düşmediği için daha fazla enerji harcayarak zayıflama sağlayabileceksiniz. Az yemek ama sık yemek yeme yoluyla zayıflamanın ardında sık yenen öğünlerin sindiriminin yağ olarak değil, enerji olarak metabolzimaya dahil edilmesi yatmaktadır.

3. Bir haftada 7 kilo zayıflatan bir diyette su içmek önemli yer tutar. Su içerek zayıflama yöntemi eskiden beri bilinen bir metoddur. Günde 2 litre su içen bir kişi hem midesini sıfır kalorili bir besin ile doldurur hem de susuzluk sonucu vücudun yağ depolama eğilimine engel olmuş olur. Bol su içen birisinin şişmanlaması neredeyse imkansızdır. SU içmek açlığı bastırır. Ama aç karnına çok fazla su içmenizi de tavsiye etmiyorum.

4. Bir haftada 7 kilo vermek için gerçekten ciddi bir biçimde egzersiz hareketleri ile yağ yakmak gerekmektedir. 7 günde 7 kilo zayılamak, sadece diyet ile yapılabilecek bir şey değildir. Özellikle evde yapılan zayıflama egzersiz hareketleri sizlere çok yardımcı olacaktır.

Haftada 5 ile 7 kilo verdiren diyet listesini uygulamanız da işinizi kolaylaştırır. Aşağıda sizlere 1 haftada 7 kilo zayıflatan örnek bir diyet listesi sunuyorum.

Pazartesi: İstediğiniz kadar meyve, muz hariç.
Salı: İstediğiniz kadar sebze (beraberinde soya sosu, sirke ya da hardal kullanabilirsiniz).
Çarşamba: İstediğiniz kadar meyve ve sebze.
Perşembe: 5 muz ile 5 bardak süt.
Cuma: Taze sebzeyle beraber 4 parça kırmızı et/tavuk ya da balık
Cumartesi: Taze sebzeyle beraber 4 parça kırmızı et.
Pazar: Yine taze sebze ve 4 dilim kırmızı et (biftek olabilir).

0 yorum: