Metabolizmayı Hızlandırma Yolları

 Hayatımız zayıflama oldu ve hep aynaya baktığımızda zayıf bir görüntü görmek isteğimiz had safhada.
Bütün yazılarımızda zayıflamak ve zayıf kalmak için neler yapmamız gerektiğini her seferinde yazarız. Göz ardı edilen ve en önemlisi olan metabolizma hızı ve zayıflama sürecinde metabolizma hızını nasıl arttıracağımızı bilmemiz çok önemli. Gerek yazılı gerekse de görsel basındanda takip edilebilen zayıflamada metabolizma hızını aşağıda bir kere daha ele almak istedik...
Zayıf insanlarla kilolu insanlar arasındaki farklardan biri  kilolu insanların yağ hücrelerinin büyümesi,  hücrelerde yağ birikmesinin fazla olması, ve artık hücrelerin yağları alamaması durumunda yağların kas ve karaciğerde birikmesi sonucunu doğurur. Ve kan dolaşımında fazla miktarda  yağ asitlerinin ortaya çıkmasına neden olur. Dolayısıyla şişmanlıkta yağ hücrelerinin yanında , kaslardaki karaciğerdeki ve kan dolaşımındaki yağ miktarı da artar.

Zayıf kişilerle bir türlü zayıf olamayan kişilerin arasındaki farklardan en önemlisi metabolizma hızı. Bir önceki yazımızda metabolizma nedir açıklamıştık. peki zayıf kalma sürecinde hızını nasıl arttıracağız? Öncelikle yemek yeme alışkanlığı. Artık hepimiz biliyoruz ki; alınan kalori verilen kalori bizim zayıf kalmamızı sağlayan etken. O zaman az ama sık yemek yemekle başlamalıyız. Midemiz salgılama yapmak zorunda. Zayıflama uğruna az yemek ve aç kalmak vücudun sinyal vermesine neden olur. Vücudumuz akıllı bir mekanizma. Ve siz yemek yemeyip azda olsa yemek yediğinizde vücuy karınca misali yiyecekleri depolamaya başlar. Bu da metabolizmanın yavaşlaması için çok ciddi bir neden.

Her yazımızda belirttiğimiz diğer konu ise egzersiz. Gerek sağlıklı bir vücut gerekse de zayıf kalma sürecinde egzersiz yapmak metabolizmayı hızlandıran diğer bir maddedir. zayıf kalmada kas kütlesinin arttırılmasının önemi defalarca vurgulanır. KAslar yağlardan daha fazla kalori kullanırlar. Kaslı bir vucuda sahip olan kişilerin metabolizmaları daha hızlıdır.

0 yorum: