Şok Diyetlerin Zararları ve Sağlıklı Kilo Kontrolü

Şok diyetlerle kilo vermek Batı'da adeta eğlence ve bir meşguliyet  tarzı olmuştur. Batı diyet ve yaşam tarzının etkilerini hemen hemen tüm insanlarda hissederken ve şok diyetlerle yapılan kilo yönetimi sağlıklı yaşam için daima yıkıcı sonuçlar doğurmuştur.

Biz tembellik yaparken kilolarımızda sürekli çalıştı ve istemediğimiz fazlasıyla kilomuz oldu. Halbuki bir yerden diğerine giderken günlük hafif yürüyüşler bile bize yetebilirdi aslında. Ama biz onu bile yapmadık herşeyi şok diyetlerde umduk kimimiz bulduk, kimimiz umduğumuzla kaldık. Tek tesellimiz sağlığımızın yerinde olması. Çünkü şok diyetler ne kadar hızı kilo verdirirse vücutta yaptığı yıkımda o denli büyük oluyor. Şok diyetlerin tek yaptığı vücudu eksik gıda vererek vücudu zayıflamaya zorlamak. Bünye hazırdaki yağ stoklarını eritince kaslardan yakmaya başlıyor ve vücut için asıl yıkım başlıyor. Ve daha sonra diyeti bıraktığınızda vücut eski stokları toplamak için daha çok yağ stokluyor ve siz eskisinden daha kilolu oluyorsunuz. Peki ne yapmak gerekir. Diyet yaparken onu yeme bunu yeme şeklinde değil her şeyden ye ama doyumluk değil tadımlık ye. Hiçbir şeyde gözün kalmasın herşeyden ye ama nerde duracağını bil. Bu sayede vücudun kendisi için gerekli olan enerjiyi alacak ve sadece fazla yağları atacak. Fazla yağları atma noktasında spor, egzersiz en azından hafif bir yürüyüş yapmanız gerekir.

Unutmayın kilo vermek zor bir şey değildir. Önemli olan sağlığınızı riske atmadan kilo verebilmek. Sağlıklı günler dilerim.

0 yorum: