ikballe şifalı yemekler


Kanal 7 de Yayınlanmaya başlayan İkballe Şifalı Yemekler programının sürekli konuğu Dr Ömer coşkun bir çok konuda şifalı yiyecekler hakkında bilgi veriyor. Kısa zamanda büyük bir izleyici kitlesine ulaşan program her bölümde sağlık için çok önemli yemek tarifleri veriyor.

Kanal 7'de yayınlanan ikballe şifalı yemekler proğramında hergün izleyicilerden gelen soruları cevaplayan Dr.


Ömer COŞKUN ,kendisine yöneltilen bir soru üzerine Tiroit çalışttırmak ve troid rahatsızlığı bulunanlar için bitkisel takviye önerilerinde bulundu.


Öncelikle mutlaka Doktor tarafından uygulanan tıbbi tedaviye devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr.


Ömer Coşkun,bu tedaviye ek olarak çörek otu,dereotu ve kereviz tohumu yenilmesini önerdi.Bunların ilaç olmadığının,bitkisel besin takviyesi olduğunu vurgulayan doktor uygulamayı şöyle anlattı.

Çörekotu'nun çok şifalı bir bitki olduğunu belirterek,her evde mutlaka bulunması gerekir.Öncelikle taze olarak alacağımız bir tutam çörekotunu havanda dövmek sureti ile taze olarak tüketiniz.Daha önceden çekilmiş çörekotunu kullanmayınız onun faydası içinde bulunan taze uçucu yağlarda diyen doktor istenildiği takdirde çörek otunun balla karıştırılarak tüketilebileceğini belirtti.Ancak burada dikkat edilmesi gereken hususun kilo problemi olanlar için uygun olmayabileceği.yani bal ile birlikte yendiği takdirde kilo yapabilir.Çörek otu günde bir defa yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı tüketilecek.

Günde bir kez taze olarak alınacak dereotu yemeklerden yarım saat önce çiğnenerek yenecek. Bir tatlı kaşığı Kereviz tohumu havanda dövülerek yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı yenilecek.

Ayrıca Kilo problemi olan troid hastalarının normal ekmek yerine Buğday özü yani ruşeym olarak adlandırılan gıdayı tüketmesi gerektiğinin altını çizerek,Bu ruşeym midede suyla karıştığında şişerek tokluk hissi verir dedi.

Beden ve ruhu gençleştiren sağlıklı ve lezzetli tarifler İkbal’le Şifalı Yemekler’de...

Şifalı tarifler, şifalı reçeteler, beden ve ruh sağlığını gençleştiren formüller, doyurucu, lezzetli ve sağlıklı yemekler; İkbal’le Şifalı Yemekler… Şifalı yemekler yapmanın ve şifalı yemeklerle beslenmenin püf noktaları bu programda. İkbal’le Şifalı Yemekler’de İkbal Gürpınar her gün lezzetle sağlığı ekranda buluşturacak. Uzman konukların stüdyoda ağırlanacağı İkbal’le Şifalı Yemekler’de her gün birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemekler canlı yayında hazırlanırken, uzman konuklar da sağlıklı yaşama dair reçetelerini izleyenlerle paylaşacaklar…

Hanımlara müjde… Ekranlarda ilk kez lezzetle sağlık bir programda buluşuyor. Beden ve ruhu gençleştiren formüllerle mutfakta tencereler kaynıyor, kepçeler doluyor… Doyurucu, lezzetli ve şifalı yemekler her gün uzman konukların katıldığı Şifalı Yemekler programında yapılıyor. Mevsiminde hangi sebze hangi usulde nasıl pişirilip, nasıl sunulur? Şifalı yemek yapmanın ve şifalı yemek yemenin püf noktaları, sağlıklı yaşama ve sağlıklı beslenmeye dair her şey İkbal Gürpınar’ın sunumuyla Şifalı Yemekler’de.

E-posta: ikballesifaliyemekler@kanal7.com

Kaynak; - ikballe şifalı yemekler -

1 yorum:

Adsız dedi ki...

selamın aleyküm ikbal abla. annem 6 sene önce guatırdan ameliyat oldu. guatırdan ameliyat olduktan sonra 80 kilodan 120 kiloya ulaştı. bu ameliyattan sonra annem depresyona girdi. ve daha sonra bir kardeşim oldu, yani hepimize bir sürpriz oldu. ve daha sonra annemin hastalıkları çoğaldı. bel fıtığı var, kemik erimesi var, mide ülseri var, romatizması var, devamlı tefor ilacını kullanıyor. annem dışarda yürürken 2 adım attıktan sonra hemen oturuyor. ömer beyin tvyonda söylediği bitki çaylarını alıp içiyor. bu bitki çaylarının hepsi sallama çayı.ömer beyin annem için hangi bitki çaylarını önerdiğini bize söyleyin lütfen rica ediyorum.