Zayıflama Ve Diyet Beslenme

Özellikle bayanların zayıflama kousunda çabaları erkeklere oranla daha fazla, Bayanların kilo alma dönemleri; gebelik dönem, ergenlik dönemi ce menepoz dönemlerinde daha fazla olmakta, Hareketlilik yerini daha hantal bir yaşam tarzına bıraktığı dönemde beslenme alışkanlığımızdaki düzesizlikler ile birlikte kilo almayı hızlandıracaktır. Zayıflama konusunda ilk yapılan işlem ise kulaktan dolma bilgilerle hemen çeşitli diyet proğramarı ile işe başlamaktır. Az bir ihtimalde olsa zayıflamayı başaranlar olabilir, genellikle karşılaşılan daha hızlı bir kilo artışı olarak karşılık bulacaktır. Bazıları ise kendi başlarına ne uygularsa uygulasın kilo verme konsunda başarı sağlayamayarak asla zayıf bir kimse olamayacagı kanısına kapılır.

Zayıflama proğramını egzersizlerle birlikte düzenli olarak yapanlar ise uyguladıkları diyetlerden en iyi sonucu alan kimselerdir. Beslenme açısından dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi ise öğünlerdir. öğün düzenleri aksatıldığında mutlaka kilo düzeyinde değişiklik yaşanacaktır. Aç kalarak kilo vermeye çalışmak kesinlikle mümkün olmayacak verilen kilolar o oranda tekrar geri dönecektir.

Tatlılar beslenmemizde önemli yer tutuyor fakat yükset kalorili olanlar yerine kendimize daha hafif şekilde hazırlanabilen tatlı çeşitlerini tüketerek daha iyilik yapmış oluruz.

0 yorum: