Hamileyken de seksi görünebilirsiniz

Hamile kaldınız, çok mutlusunuz. Ama alınan kilolar, vücudunuzdaki değişimler, değişen hormonlar, bambaşka bir giysi dolabı özgüveninizi etkileyebilir...

Hemen kasedi geri sarın, burada yazanları okuyun ve hemen uygulamaya başlayın! Unutmayın, hamileyken de çok güzel ve seksi görünebilirsiniz.

En temel kural: hisset!
Bunu hemen her yazımızda belirtiyoruz. Çünkü seksi olmanın temelinde yatan en önemli şey seksi ‘hissetmek’! Kendinize güveniniz olmadığında, kendinizi güzel ve seksi hissetmediğinizde bu direk olarak görünüşünüze yansır. Dolayısıyla karşınızdaki de aynı sizin gibi düşünür; yani sizin seksi olmadığınızı. Ama siz dik durup, kendinizi ne kadar güzel hissettiğinizin farkında olursanız, karşınız da sizi bir o kadar çekici bulacaktır. Erkeklerin kendine güvenen kadınları her zaman çok seksi bulduğunu unutmayın!

Kendinizi bırakmayın
“Zaten kilo aldım”, “Nasıl olsa hamileyim”, “Yapacak bir şey yok” düşüncelerinin arkasına sığınmayın! Hamilelik sizin için kendini salma bahanesi asla olmasın. Çünkü bu birçok hamilenin yaptığı bir hatadır. Şöyle düşünün; zaten yediğinize, içtiğinize çok dikkat ettiğiniz için sağlıklı görünmeye çok meyillisinizdir. Bir de üstüne formunuzu korumak için kendinize bakımlar yapın; yürüyün, yoga yapın, saçlarınıza bakım uygulayın, manikür ve pedikürünüzü düzenli olarak yaptırın, cildinize nemlendirici bakımlar uygulayın…

Hormonların tadını çıkarın
Hamileliğin üçüncü ayından itibaren hormonların saçlarınıza parlaklık ve sağlık kazandırdığını biliyor muydunuz? Veya muhteşem çalışan kan dolaşımınızın cildinizin hücrelerini taptaze kıldığını? Veya yine hormonların tırnaklarınızın daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağladığını? İşte aslında sizi moralman olumsuz etkilediğini düşündüğünüz hormonlarınız, görünüşünüzde oldukça işe yarıyor! Dolayısıyla değişen hormonlarınız yüzünden kendinizi kötü hissettiğinizi veya ne kadar kilo aldığınızı düşünmek yerine, ne kadar sağlıklı olduğunuzu kendinize söyleyerek, hormonlarınızın tadını çıkarın.

Tabuları yıkın
“Hamileyseniz seksi olmayacaksınız”, “Karnınız büyüdü diye vücudunuz dinçliğini kaybeder”, “Hormonlarınız yüzünden mutsuz ve depresif olacaksınız”… Hemen bu tabuları yıkın. Elbette çok kolay olmaz bu değişimlerle başa çıkmak, bu tabuları yıkmak. Ama siz yine de kendinize ayıracağınız vakitlerde bir spa merkezine gidip masaj yaptırarak veya ne kadar mutlu hissettiğinizi kendinize sık sık söyleyip hatırlatarak bu tabulardan arınmış bir hamilelik geçireceksiniz. Bu pozitifliğiniz de size ve dolayısıyla karşınızdaki herkese iç ve dış ‘güzellik’ olarak yansıyacak.

Giyimde ince detaylar
Her tarafınızı örtecek, kendi bedeninizden 2-3 beden büyük bol elbiseler kendinizi pek de seksi hissetmenizi sağlamayacaktır. Tabi birbirinden güzel hamile kıyafetlerini göz ardı etmemek gerek; fakat bizim size tavsiyemiz, kesimlerde bolluğa gitmek yerine beğendiğiniz bölgelerinizi göstermeniz… Yani göğsünüz, sırtınız, kollarınız, beliniz; nerenizin en güzel olduğunu hissediyorsanız, o bölgenizde dekolteye ağırlık verin Ayrıca hamilelik süresince göğüslerin 1-2 beden büyümesiyle de dişiliğinizin tadını çıkarmanızı öneririz! Diğer bir önemli detay ise iç çamaşırları… Hamileler için tasarlanmış ten rengi kocaman külotlar yerine (Bridget Jones filmini hatırlayın), siyah dantelli iç çamaşırlarına devam edin! Büyümüş olan göğüslerinizi de seksi sutyenlerle destekleyin.

İlişkinize özenden vazgeçmeyin
Eskiden mum ışığında yemekler yerdiniz, haftasonları kaçamak tatiller yapardınız ve şehvetli geceler mi geçirirdiniz? İlişkinizdeki bu heyecan ve özen neden şimdi de olmasın? Siz yine şık gece elbisenizi giyip ona mum ışığında bir akşam yemeği hazırlayabilir, yine keyifli ve dinlendirici kısa tatiller yapabilir veya yine birlikte unutulmaz bir banyo macerası yaşayabilirsiniz. Sadece bunları hala ve her zaman yapabileceğinize inanmanız yeterli…

Korkularınızı yenin
Kadınlar da erkekler de hamileyken seks yapmaya, bebeği inciteceği veya hamileliği olumsuz etkileyeceği gibi görüşler nedeniyle pek de sıcak bakmazlar. Seks hayatınızı korumak ve devam ettirmek istiyorsanız, öncelikle ikiniz de bu korkularınızdan arınmalısınız. Bunu nasıl yapacağım derseniz, Hamilelikte Cinsel Yaşam yazımızı okumanızı öneririz. Böylece korkularınızın altında yatan tüm soruların yanıtını öğrenmiş olur, seks hayatınızı canlandırabilirsiniz.

0 yorum: