Kan Grubuna Göre Zayıflama

Yıllardır yapılan araştırmaların sonucuna göre insanlardaki hastalıkların kan gruplarına göre farklılık gösterdiği görülmüştür.Kan grubu zayıflamada önemlidir, kan grubu diyeti her kan grubuna göre farklıdır Hatta kan grupları kilo vermelerine veya almalarına neden olduğu tesbit edilmiştir. Her kan grubuna farklı önerilen diyetlerle zayıflamak mümkündür.

Kan Grubuna göre zayıflama diyetleri nasıl olmalıdır ?

A grubu kan grubu zayıflama diyeti: Günümüzde çokça tercih edilen fastfood türü beslenme şekli bu grupta kesinlikle zararlıdır. Bunun yerine tahıl , soya ürünleri ve sebzelere ağırlık verilmeli , şartlar elverdiğince doğal besinler yenilmelidir. Bu gruptaki kişiler kırmızı et yediklerinde ağırlık hissederler , enerji kaybına uğrarlar. Ama proteinli besinler ve sebzeler enerji verir. Et yerine haftada 2 kez balık yiyin. Sütlü besinleri sindirmeleri zor olur bu besinlerde doymamış yağ oranı yüksek olduğu için sizin kilo almanıza sebep olur. Diyet listelerinin olmazsa olmazı biber , domates , patates , lahana ve ıspanak olmalıdır. Havuç , bilhassa sarımsak sofradan eksik edilmemelidir. Sarımsak antibiyotik özelliği taşır bağışıklık sisteminizi güçlendirir. En fazla A grubuna yararlıdır. Günde 3 öğün meyve tüketmelisiniz.

B grubu kan grubu zayıflama diyeti: Bu grubun diyetleri çok çeşitli olduğundan dolayı hayvansal gıdalar ve sebzeler arasında bir denge kurulmalıdır. Mısır , buğday , mercimek , fındık ve susam kilo aldırıcı besinler olduğu için uzak durulmalıdır. B grubundakilerde sık görülen olay kan şekerinin düşmesidir. Bu besinler kan şekerini düşürdüğü için yenilmemelidir. Fazla abartmadan sütlü besinler tüketebilirler. Et yerine balık ve hindi eti tercih edilmeli , tavuk etindeki bazı maddeler B grubuna zarar verir. Sindirim sisteminiz için zeytinyağını her sofranızda kullanın. Yeşil yapraklı sebzeler , patates ve mantarı rahatlıkla tüketebilirsiniz.

AB kan grubu zayıflama diyeti:Bu gruptaysanız yiyecek seçiminizde dikkatli davranmalısınız. Et yediğiniz zaman sindirim problemi çeker , yediğiniz et vücudunuzda yağ olarak depolanır. Azar azar ve sık sık yemeli , tavuk eti yerine de hindi eti yemelisiniz. Süt ürünleri , deniz ürünleri , baklagiller , sebze ve meyveler kilo vermenize yardımcı olur.

O grubu zayıflama diyeti: Bu gruptakiler ise yağsız olmak kaydıyla kırmızı et , beyaz et ve balığı tüketebilirler. Süt ürünlerine alışmaları kolay değildir , tahıl ürünlerinden uzak durulmalıdır. O grubu olanlar tiroit problemleri yüzünden kilo vermekte zorlanırlar. Bol bol balık , ıspanak ve brokoli yiyerek kilo verebilirsiniz. Süt ürünleri ve yumurtadan uzak durmalısınız çünkü O grubundakilerin metabolizması az çalışır ve süt ürünleri metabolizmayı yavaşlatır.

0 yorum: