Sağlıklı beslenme ve diyet

Sağlıklı beslenme ile diyet astında birbirine çok yakındır.Sağlıklı beslenen, dengeli beslenme programı olan kişi daha kolay zayıflama sağlar ve daha çabuk kilo verir.Sağlıklı beslenmenin ve kilo vermenin en önemli koşulu her besin grubundan dengeli bir beslenme sistemiyle her şeyi tüketip vücuda almaktır.

Temel besin gruplarını; süt ve süt ürünleri, et ve türevleri, tahıllar, sebze ve meyveler olarak toparlayabiliriz.Birçok diyet listesinde bu meyveler, sebzeler ve et türevleri yer almaktadır.
Sağlıklı kilo vermeye çalışırken bir besin grubunu kaldırmak yapılan en büyük yanlışlardan birisidir.Yanlışlardan bir diğeri de tek bir besin maddesine yönelip başka bir gıda ürününü almamaktır.
Oysaki tek bir besin ürünü, vücudun ihtiyacı olan enerjiyi vücuda sağlayamaz.Bu bahsettiğim türdeki uygulamalar kesinlikle sağlıklı değildir.
Siz, her besin grubundan en sevdiklerinizi; ama minimum zararlı şeyleri yiyin.Böylece hem sağlığınız etkilenmemiş olacak hem de keyfiniz! :)

Beslenmede Spor Yapmak : Bazen sadece sağlıklı beslenmek yetmez.Sağlıklı beslenme ile birlikte spor da yapmak gerekir.
Spor hem zayıflama etkinliğinin kolaylaşmasını hem de vücudun sıkılaşmasını sağlar.
Özellikle karın bölgesindeki yağların eritilmesi için her gün düzenli olarak spor egzersizleri yapılmalıdır.Yaptığınız sporu mümkünse birisinin kontrolü eşliğinde yapın.

Hem sizi motive eden birisi olmuş olur hem de spordaki hareketleri doğru ve uygun bir şekilde yapmış olursunuz.Tabii sporu her gün ama her gün düzenli olarak yapmalısınız.

0 yorum: