Zayıf kalmanın sırları

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için yapmanız gereken tek şey diyet kavramını aklınızdan silmektir. Uyku saatlerinizi , günlük yaşamınızı ve beslenme şeklinizi bir düzene sokmanız gerekiyor. Aksi takdirde diyetle vermiş olduğunuz bütün kiloları yorgun düşerek tekrar alabilirsiniz.
İşte zayıf kalmanın sırlarından bazıları ;
–Un , tuz , şeker üçlüsünden her zaman uzak durun. Beyaz ekmek yerine tam buğday unu ekmeği ya da tam tahıllı ekmekler tercih edilmelidir. Kesinlikle hazır gıdalardan uzak durulmalıdır, hazır gıdaların hepsinde şeker kullanılmaktadır. Şeker ihtiyacınızı gün içinde atıştırabileceğiniz kuru meyvelerden sağlayabilirsiniz. Tuz , vücudunuzda su tutulumu yaparak ödem oluşturur ayrıca fazla tuz kullanımı kemik ve kas erimesine yol açar.
–Katkısız doğal besinler yiyin. Sebze ve meyveler…
–Süt ürünlerinin fazlasından kaçının peynir ve ya yoğurt yiyebilirsiniz ama tam yağlı inek sütünden uzak durmanızda fayda var.
–Alkol ve sigaradan kati suretle uzak durun.
–Margarin ve tereyağı yerine zeytin , fındık , fıstık , ayçiçeği yağı tercih edin.
–Uyku düzeninize dikkat edin daha az uyumalısınız. İnsan metabolizması uykuda yavaşlar ve daha az enerji yakarsınız. Bunun yerine az uyuyup çok hareket ederseniz daha fazla kalori yakmış olursunuz.
– Egzersizlerin önemi büyüktür. Ağır ve çabuk kilo verdiren sporlar yerine az ama düzenli egzersizler ve günde en az 1 saat tempolu yürüyüşle siz de kilo verebilirsiniz.
–Su…Suyun hayatımızdaki önemi çok büyüktür. Sağlıklı bir yaşam için bol su tüketmeliyiz. Su metabolizmayı çalıştırır bunun yanında midede hacim oluşturarak kendinizi tok hissetmenizi sağlar.
–Moraliniz bozuk ve bir şeyler yemeğe ihtiyaç hissettiğinizde yürüyüşe çıkın.
–Sebze ve meyve tüketimine ağırlık verin. Günde en az 2 porsiyon yemelisiniz ancak meyvelerde bile az şekerli olanları tercih edin. Muz ve hazır meyve sularından uzak durun. Elma , armut ve greyfurtu güvenle tüketebilirsiniz.
Zayıflamak sadece diyet ve egzersizle mümkün değildir. Yukarda belirttiğimiz yöntemleri uygulayarak siz de zayıflayabilirsiniz…

0 yorum: