Zayıflamak için ne yapmalı

Sizde bir anca önce zayıflamak ama zayıflamak için ne yapmalıyım, zayıflamaya nerden başlamalıyım, zayıflamak için ne yapılmalımı diyorsunuz, Zayıflamak için her şeyden önce bunu istemek ve kararlı olarak bu yolda ilerlemek gerekir. Bunun için de yaşam düzeninizden tutun da psikolojik durumunuza kadar pek çok alanda yeni düzenlemelere gitmeniz gerekir. Eski alışkanlıklarınızın yerine daha sağlıklı ve kontrollü bir alışkanlık biçimi edinmeniz gerekir. Böylelikle hem kilo vermekle kalmazsınız hem de verdiğiniz kiloları geri almazsınız. Aksi takdirde verilen kiloların geri alınması durumuyla karşılaşırsınız. Sağlıklı şekilde kilo vermek için besinlerinize, sporunuza, psikolojik durumunuza, çevrenize dikkat etmeniz gerekir.

Bu konuda uzman bir desteğin yanında kendinizin de yapabileceğiniz şeyler var.
Beslenme konusunda öğünlerinize dikkat edin. Kahvaltı konusunda titiz olun.

Zira kahvaltı öğlen öğünü için daha az aç olmanızı sağlar. Günde en az üç öğün yemek yiyin, öğün atlamayın, öğün atlamanız bir sonraki öğünde daha fazla yemenize neden olur ve zayıflama konusunda eksi bir adım olur sizin için. Küçük porsiyonlar halinde yemeye dikkat edin. Öğünlerde enerjisi yüksek hamur işleri, tatlılar, çerezler yemeyin. Tatlı konusunda hiç değilse az kalorili tatlıları tercih edin. Kullandığınız yağ ve tuz miktarına dikkat edin.
Az yağ eklenmiş sebze, yağsız beyaz et, kuru baklagiller, yağı azaltılmış süt-yoğurt, meyve ve tam tahılları tüketerek, sağlıklı beslenin.

* Esmer prinç
* greyfurt
* kırmızı üzüm
* salatalık
* nar azuki fasülyesi
* brokoli
* elma
* kiraz
* yulaf gibi yiyecekleri kullanmaya özen gösterin.

Bunlar yağ yakımına destek olan yiyeceklerdir. Kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltip sonra aynı hızla düşüren yiyeceklerden uzak durun. Bu tür yiyecekler sizi daha fazla yemeye yöneltir. Bunun için, kan şekerimizi yavaş yavaş artıran lifli yiyecekler tüketmemiz doğru olacaktır. Baharatlar da yağların erimesine yardımcı olur. Abur cuburdan kaçının. Çay konusunda daha fazla kalori yakmanıza yardım eden yeşil çaya yönelin. Bol su için.

Zayıflamada uyku düzeni de önemlidir. Uyku düzeninize dikkat etmelisiniz. Düzenli ve yeterli uyku metabolizmanızı arttırır, size enerji verir ve daha fazla yemenizi engeller.

Psikolojik olarak kendinizi motive etmeniz de zayıflamınız için size yardımcı olacaktır. Kendinizi istediğiniz kiloda hayal edin. İstediğiniz elbiseyi giymenin, üzerinizde ne kadar şık durduğunu hayal edin. Daha aydınlık ortamlarda bulunun. Mutlu olmaya gayret edin. Çevrenizde çok yiyen insanlar varsa onlardan etkilenmemeye çalışın.

Tv başında, bilgisayar başında yemekten uzak durun. Yemek ihtiyacınızı müzikle bastırmaya çalışın.

Hareketli bir hayat tarzı benimseyin. Spor konusunda profesyonel olarak destek alamıyorsanız kendiniz düzenli olarak spor yapın. Yürüyün, asansör yerine merdiven kullanın. Güneş enerjisi almaya özen gösterin. Güneş enerjisi yeme isteğinizi dizginleyecektir. Yakın mesafeler için araç kullanmayın. Masa başında çalışıyorsanız oturduğunuz yerden egzersizler yapın. Ev işleri yapın.

Ayrıca kilo vermenizde engel olabilecek hastalıklarınızın olup olmadığını öğrenmeniz de yararlı olacaktır. Bunun için tıbbi destek alınması sağlıklı bir zayıflamada önemlidir.

0 yorum: