Bölgesel İncelme Hangi Bölgeler için Uygundur ?

Bölgesel incelme vücutta fazlalık hissettiğiniz tüm bölgeler için uygulanabilir.Vücut analiz yapıldıktan sonra yağlanmanın fazla olduğu bölgeler ne tür bir tedavi şekli uygulanacağına doktorunuz karar vermektedir.

Bölgesel incelme yöntemleri

Bölgesel incelme ve zayıflama için birçok yöntem ve cihaz vardır.Bunun yanı sıra tıbbi destek ile de sonuca ulaşılabilmektedir.Bu uygulamalardan en önemlileri karboksiterapi ve mezoterapidir.

Karboksiterapi

Karboksiterapi,Karbondioksit gazının deri altına enjekte edilerek dokudaki metabolizmanın hızlandırılması işlemine denir.Tedavi ; Hızlı,etkili,rahat ve cerrahi bir yöntem gerektirmeden yapılır.Karboksiterapi özellikle çatlak ve selülit tedavisinde ve bölgesel zayıflamada çok etkilidir.

Uygulama ile birlikte

* pH dengesi sağlanır.
* Yağ eritici bir etki olur
* Damar genişlemesi artar
* Kılcal damarda kan akışı hızlanır ve artar
* Doku yenilenmesi gerçeklenir
* Adele artışı sağlanır.

Tedavi bölgeleri nelerdir ?

* Basende
* Karında
* Kollarda
* Gögüslerde
* Doğum sonrası alınan fazla kiloların giderilmesi

Seans Süreleri

* Selülit için 8 seans
* Bölgesel zayıflama için 14 seans
* Çatlaklar için 8 seans

Karbondioksit vücudumuzda da bulunduğu için hiçbir yan etkisi ve alerji riski bulunmamaktadır.hastalar tedavi sonunda ayda 1 kez kontrol seanslarına alınarak kazanılan formun kaybedilmemesi sağlanır.

Mezoterapi

Mezoterapi,yağ yakımını artırma özelliği bulunduran 32 antioksidanın ve kök hücrelerin kombinasyonları ile yağ dokusuna enjekte edilmesi olayıdır.Bu enjekte olayından sonra fakirleşmiş yağ dokusuna olacak bir diyete cevap verme özelliği kazandırır.Mezoterapi,selülit ve cilt gençleştirme tedavilerinde seçkinlini uzun yıllardan beri korumaktadır.

Mezoterapi başka hangi Durumlarda Uygulanır?

* Selülit
* Saç Dökülmeleri
* Ergenlik ve Hamilelikte meydana gelen çatlaklar
* Yüz gençleştirme
* Yara İzlerinde

Kimyasal Peeling

eke,kırışıklı ve iz tedavilerinde kozmetik uygulamalar için uygulanır.Yüzdeki sivilceleri azaltmak ve tedavi etmek,kanser öncüsü lezyonların da ortadan kalkması için ayrıca kullanılmaktadır.

Leke,rozase ve sivilce tedavilerinde yardımcı bir tedavi şeklidir. Kimyasal Peeling deriye kimyasal solüsyonlar sürülerek derinin üst tabakasının soyulup iyilileşmesine ve düzeltmesine de yardımcı olmaktadır.

Kimyasal Peeling derinlik seviyesine göre yüzeysel,orta ve derin diye isimlendirilir.Şuan günümüzde daha çok yüzeysel ve orta derinlikteli uygulamalar saha çok tercih edilmektedir.Derin peeling in yerine lazer ile dermabrasyon ve soyma yöntemi tercih edilmektedir.

Yüzeysel peeling ler haftalık aralıklar ile,orta peelingler ise 3-6 ay aralıklar la uygulanır.

Bütün Kimyasal Peelinglerin seyrek olarak ta görülmesede bazı riskleri vardır.Mutlaka uzman hekimler tarafından uygulanması lazımdır.

Yüzeysel Peeling Uygulama Nedenleri:

* Kuru cildin düzentilmesi
* Kırışıklıkların giderilmesi
* Sivilce lekeleri
* Leke problemleri

Yüzeysel peeling sırasında hafif bir batma hissi verir.Yüzeysel peeling uygulamasından sonra geçici bir kızarıklık,soyulma olabilir.

Yüzeyel peeling uygulaması sonrası sağlıklı ve canlı bir cilt oluşur. Tedaviye devam edildikçe cildin yapısı daha da sağlıklı bir hale almaktadır.

Sivilcelere Karşı Çilek Yiyin

Çilek antioksidan olması nedeniyle vücuttaki tüm sivilceleri yok etmektedir. Çileğin antioksidan olmasından dolayı vücuttaki toksinleri atarak ter kokusuna karşı da sizleri koruyacaktır. Düzenli çilek yiyen bir insanda ter kokusu kolay kolay yaşanmamaktadır.

Çilek yalnızca sivilcelere karşı değil kansere karşı koruyucu özelliği olduğu da bilinmektedir. Çilekte A, B, C vitaminlerinin yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor gibi vücudumuza gerekli olan besin değerlerini taşımaktadır. Bu besin değerleri özellikle gelişim çağındaki çocuk için çok daha faydalı olacağına emin olabilirsiniz.

Çilek satın alınmasının ardından dolabınızda 2 günden fazla bekletmemenizi öneriyoruz. Bekletildiği taktirde antioksidan özelliği kaybolarak hem sivilcelerinizden hem de ter kokunuzdan kurtulamayabilirsiniz.

Çilek toprakta yetiştiğinden dolayı saplarını koparmadan uzunca bir süre suda bekletilip topraklarından arındırılması gerekmektedir aksi taktirde böbreklerinizden rahatsızlanabilirsiniz.

Kırışıklıklar İçin Estetiğe Gerek Yok

Hücre yenilenmesinin en temel maddesi proteindir.Proteinler parçalanarak aminoasitleri meydana getirirler, bu aminoasitler ise vücudumuzun yaşlanma sürecini yavaşlatır.

En iyi proteinler

Tam yağlı sütlerde ve süt ürünlerinde,kırmızı ette bol miktarda asit bulundurduklarından fazla tüketmemeliyiz.Bunların yerine tavuk,hindi göğsü,balık tercih edilmelidir.

Size deniz ürünleri yeter

Genç bir cilde sahip kalmanızı sağlayacak besinler arasında ilk sırayı balık almaktadır.Balığı diğer protein kaynaklarından ayıran özellik yağ türü ve yağ asidi miktarlarıdır.

Deniz ürünleri besin açısından zengindir.Deniz ürünleri bütün aminoasitlerin kaynağıdır.Bu açıdan her yaştaki insan için benzersiz bir besin kaynağıdır.

Çoğu deniz ürününde kolesterol miktarıda düşüktür.

Deniz ürünlerinin içerisinde çok az yağ bulunur.Bunlar iyi yağlardır.Doymuş yağ oranında miktarı az olduğundan yağlanmaya sebep olmaz.

Yemeklerinizde kırmızı et yerine balık yemeyi tercih ederseniz,yağ ve doymuş yağ alınımı kontrol altına alırsınız.

Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

İstenmeyen tüylere son vermek için çok hızlı ve en sağlıklı yoludur; Lazer epilasyon.Cihaz tarafından kullanılan lazer ışığı melanin pigmentleri tarafından emilir.Soğutma sistemi lazer ise lazer ısısı cilde hiçbir zarar vermeden doğrudan doğruya kıl kökünü yok eden bir ısı haline dönüşür.

Lazer epilasyon yapılmaması gereken hasta grubu

* Beyaz saçlı hastalar
* Gri saçlı hastalar
* Hiç güneşlenmemiş hastalar
* Yakın zamanda lazer tedavisi görenler
* Hiperpigmentesyon eğilimi olanlar
* Tetracycline gibi ışığa hassaslaştıran ilaçlar
* Hipoppigmentesyon eğilimi olanlar

Lazer epilasyon kimlere uygulanabilir?

Genellikle 12 yaşını doldurmuş,koyu renkli tüylere sahip olan herkeste lazer epilasyon cihazı kullanılabilir.

Lazer epilasyon uygulandığı bölgeler ?

Göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerine uygulanabilir

Lazer epilasyon sırasında ağrı oluşur mu?

Lazer epilasyon anında hiçbir ağrı vermez fakat lastik çarpması gibi bir his vermektedir.

Lazer epilasyon sonrasında cildimizde her hangi bir sorun olur mu?

Lazer epilasyon sonrası genelde 5-10 dk. bazen de 30-45 dk. Sürebilen kızarıklıklar meydana gelebilir.Ama bu geçici bir olaydır.Soğutma sistemi olmayan lazer epilasyonlarda ciltte yanık ve leke kalma ihtimali görme ihtimali yüksektir. Aleksandrite tipi lazerlerde ise kalıcı yanık kalması da görülen nadir olaylardan birisidir.

Seansların aralıkları ne kadardır?

Lazer epilasyonda seanslar lazerin uygulandığı bölgelere göre 4 ile 8 hafta arasında değişmektedir.Ama tek bir seansta hiçbir sorun halledilemez.

Lazer epilasyonun kalıcı sonuçlar vermekte midir?

Lazer epilasyonlar son derece kalıcı sonuçlar vermektedir.Kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkması mümkün değildir.Amerika FDA nın yapmış olduğu araştırmalar sonucu lazer epilasyonun çalışmalarını onaylamış ve bilimsel olarak kanıtlamıştır.

ender saraçla ramazan

Sağlıklı beslenme konusunda ve şifalı bitkiler üzerine alanında uzman kişilerden olan Ender Saraç, Ramazan ayı boyunca yapacağı özel program ile adından söz ettirecek gibi görünüyor..

Ender saraçla ramazan programına star tv ekranlarından ulaşabileceğiz ve ramazan boyunca program bizlerle olacak. Ender saraç bugüne kadar edindiği özel tecrübelerini ve sofra kültürlerini bizimle paylaşacak..

Doğru bildiğimiz yanlışları bizlere göstereceği bu özel ender saraç programı dahilinde çok farklı şeyler öğreneceğinize ve ramazanın da desteğiyle kilolarınızdan kurtulabileceğinize inanmalısınız.

Tek yapmanız gereken önerileri dikkatlice dinlemek olmalı… Hayatın tadına en son ne zaman vardınız, işte ender saraç size hayattan ve yediğiniz besinlerden tad almanız için mucize çözümlerle geliyor…

Kaynak: ender saraçla ramazan