Kolay ve çabuk zayıflamanın yolları

Hamur işi yemeklerini afiyetle yerken, belki kilo alacağımızı düşünürüz ama kesin olan aldığımız kiloları nasıl vereceğimizi düşünmemiz olur. Ve bunun için piyasada yer alan diyet yöntemmlerini, olmadı zayıflama ilaçları ya da maliyeti düşük olan bitkisel zayıflama yöntemleri uygularız. Bu uygulamaların çoğu kimi zaman olumlu sonuçlar verir, kimki zamanda hüsranla nihayet bulur ve belkide vaz geçilir.

Konumuzun başında da dediğimiz gibi kolay olan herşeyi severiz, özelliklede bu kolay zayıflama yöntemi ise bu sevgimiz dahada bir büyür ve kolay diyet yöntemi ile çarçabuk zayıflamak için kolay kilo vermek isteriz:) Uzun lafın kısası Melek’ler, sizlerinde anladığı gibi bu makalemizde kolay zayıflama yöntemlerini ele alıyoruz ve bu konu hakkında sizlerle bilgiler paylaşıyoruz.

Obezite
Obezite ne demektir?
Aldığımız gıdaların sağladığı enerji miktarı eğer metabolik ve fiziksel faaliyetlerle tükettiğimiz enerji miktarından fazla ise obezite meydana gelir.
Obezitenin sebepleri nelerdir?
1. Genetik Yapı: Bazı kişiler ailelerindeki kalıtımsal şişmanlık vakaları nedeniyle obeziteyle karşılaşabilir. Böyle durumlardaki obezite kişinin suçu değildir ancak kişi yine de dengeli beslenerek olası bir şişmanlık durumunun önüne geçebilir.

2. Hormonlar: Hormonal yapılarımızın daha çok kadınlarda olmak üzere yaşantımız üzerinde büyük önemi vardır. Öyle ki, obezitenin sebeplerinden biri de hormonal dengesizliktir. Bu yüzden eğer sağlıklı zayıflamak istiyorsanız hormon testlerinizi yaptırın ve bu test sonuçlarına göre bir beslenme programı uygulayın.

3. Beslenme: Çoğu kişide aslında şişmanlığın tek temel nedeni dengesiz ve gereğinden fazla besin almaktır. Diğer nedenlerden kaynaklanan şişmanlık vakalarıyla karşılaştırırsak, aslında dengesiz beslenmeden kaynaklanan şişmanlığın çözülmesi en kolay şişmanlık türü olduğunu söyleyebiliriz.

4. Hareketsizlik: Eğer besinlerle aldığınız enerji miktarı kullandığınız enerjiden fazla ise tembellik kilolarıyla tanışmanız kaçınılmazdır. Fazla kilolarınızı atmak için daha fazla hareket edin!

5. Stres: Bazı kişiler depresyona girdiklerinde veya kendilerini boşlukta hissettiklerinde bu boşluğu beslenmeyle doldurmak isteyebiliyorlar. Fazla besin alma şişmanlığa sebep olabiliyor. Burada insan psikolojisi de çok önemli bir etken olduğu için bu sorunun oldukça önemli olduğundan bahsedebiliriz. Tersi durumlarda depresyon ve stres zayıflamaya da neden olabiliyor.

6. İlaç ve operasyon: Bazı antidepresan ilaçların, hormonal dengeyi etkileyen ilaçların, kortizon vb ilaçların kullanımı şişmanlığı tetikleyebiliyor. Bu nedenle bu tarz ilaçların doktor kontrolünde kullanılması gerekir. Bazı kişiler operasyonlardan sonra da kilo alabilir, bunun nedeni daha çok operasyon şokunun atlatılamamasıyla fazla yeme isteği oluşmasıdır.

0 yorum: