eke,kırışıklı ve iz tedavilerinde kozmetik uygulamalar için uygulanır.Yüzdeki sivilceleri azaltmak ve tedavi etmek,kanser öncüsü lezyonların da ortadan kalkması için ayrıca kullanılmaktadır.
Leke,rozase ve sivilce tedavilerinde yardımcı bir tedavi şeklidir. Kimyasal Peeling deriye kimyasal solüsyonlar sürülerek derinin üst tabakasının soyulup iyilileşmesine ve düzeltmesine de yardımcı olmaktadır.
Kimyasal Peeling derinlik seviyesine göre yüzeysel,orta ve derin diye isimlendirilir.Şuan günümüzde daha çok yüzeysel ve orta derinlikteli uygulamalar saha çok tercih edilmektedir.Derin peeling in yerine lazer ile dermabrasyon ve soyma yöntemi tercih edilmektedir.
Yüzeysel peeling ler haftalık aralıklar ile,orta peelingler ise 3-6 ay aralıklar la uygulanır.
Bütün Kimyasal Peelinglerin seyrek olarak ta görülmesede bazı riskleri vardır.Mutlaka uzman hekimler tarafından uygulanması lazımdır.
Yüzeysel Peeling Uygulama Nedenleri:
* Kuru cildin düzentilmesi
* Kırışıklıkların giderilmesi
* Sivilce lekeleri
* Leke problemleri
Yüzeysel peeling sırasında hafif bir batma hissi verir.Yüzeysel peeling uygulamasından sonra geçici bir kızarıklık,soyulma olabilir.
Yüzeyel peeling uygulaması sonrası sağlıklı ve canlı bir cilt oluşur. Tedaviye devam edildikçe cildin yapısı daha da sağlıklı bir hale almaktadır.
Kimyasal Peeling
16 Ağustos 2010 Pazartesi | Gönderen ask zaman: Pazartesi, Ağustos 16, 2010
Etiketler: Cilt bakımı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder