Bugün sizlere özellikle bölgesel incelmeye yönelik önerilerde bulunacağım bu bilgiler incelmeyi destekleyici genel kurallardan örnekler ve mönüler içerecek. Eğer daha çok bölgesel incelmek istiyorsanız o zaman fazla yağ ve şekeri azaltmalı, proteini biraz artırmalı ve egzersiz yapmalısınız. Yaş ve genetik özellikler bazı kişilere dezavantaj oluştursa bile gayretle, zamanla birkaç haftada yağların fazla olduğu kalın bölgeleri ciddi bir şekilde inceltmek mümkün. Bugün ve çay saatinde ağır olmayan ama lezzetli bir atıştırmalık isteyenler için de ailece tüketebilecekleri güzel bir tarçınlı ve elmalı tart tarifimiz var. Tam tekniğiyle pişirildiğinde gerçekten hafif oluyor. Sizlerden de sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleri bekliyoruz.
ENDER SARAÇ'TAN BÖLGESEL İNCELMEYE YARDIMCI ÇAY
MALZEMELER :
2 adet avakado yaprağı
2 adet parmak ucu kadar zencefil
Küçük bir tutam funda yaprağı
Küçük bir tutam mısır püskülü
Küçük bir tutam kiraz sapı
HAZIRLANIŞI :
Bu miktar bir bardak kaynar suyun içerisinde 4-5 dakika kadar bekletilir, süzülür. İçine bir dilim limon konarak iki fincan gün boyunca içilir.
3 fincandan fazlası zararlı olabilir. Çayı içerken şeker koymayın.
Bel ve basen incelten diyet:
SABAH:
İnce bir dilim kızarmış çavdar ekmeği
3-4 parmak yağsız taze dil peyniri
2 adet küçük hafif acı sivri biber
3-4 adet saplarıyla birlikte maydanoz
Bol sıcak şekersiz yeşil çay.
ARA:
Tarifini verdiğimiz bitki çayından 1 fincan.
Ton balıklı veya taze mozarellalı yeşil salata
1 kase brokoli veya yeşillik çorbası.
Az yağlı ve kremasız olmalı.
ARA:
2- 3 adet ceviz
2 lop yumurtanın beyazı
1 kivi
ARA:
Bölgesel incelmeye yardımcı bitki çayından bir fincan çay.
AKŞAM:
1 tabak zeytinyağlı fasulye
3-4 kaşık bulgur pilavı veya bir dilim kızarmış çavdar ekmeği
Yeşil salata. (Taze soğanlı ve bol limonlu olacak)
GECE:
Yarım çay bardağı leblebi
1 küçük bardak yağsız süt (Süt yarım tatlı kaşığı zencefille kaynatılmış olacak)
Not: Gün boyunca küçük bir şişe doğal maden sodası, 3-4 fincan yeşil çay ve en az 6-7 fincan ılıktan daha sıcak olan, sıcak su içilecek. Gün içerisindeki tuz kısıtlamasına dikkat edin. Çünkü tuzun fazlası bedende su toplar ve iştah açar. Yemeklere zencefil, zerdeçal, kekik, biberiye, soğan ve sarımsak ekleyin.
Günün Tarifi
TARÇINLI ELMALI TART
Malzemeler
2 tane ekşi elma
1 küçük taze zencefil
2 kaşık zeytinyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 kaşık tarçın
2 su bardağı buğday unu
1 yumurta
Hazırlanışı :
Unu bir kaba dökün ve ortasını açın. Unun ortasına 1 yumurta kırın. Esmer şekeri mikseden geçirin. Zeytinyağı ile birlikte robotta yoğurun. Hamuru dolapta 30 dakika dinlendirin. Tart hamurunu yağlanmış tart kalıbına ince açarak yayın. Ortası çatal ile delinen tart hamurunu 160 derecede 15 dakika pişirin. Elmaları kabuklarıyla yarım santim eninde doğrayın. Zeytinyağı ile elmeları sote edin, üzerine 1 kaşık esmer şeker ekleyin. Elmalar yumuşadıktan sonra üzerine çok ince doğranmış zencefil ve tarçın ilave edin. Pişmiş elmaları tart hamurunun içine dizerek 10 dakika daha fırına atın ve ılıyınca servis edin.
ENDER SARAÇ BÖLGESEL ZAYIFLAMA
1 Mayıs 2010 Cumartesi | Gönderen ask zaman: Cumartesi, Mayıs 01, 2010
Etiketler: Zayıflama
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder