Karın Ağrısı Bitkisel Tedavi

Ani halde bastıran karın ağrısına akut karın ağrısı denir.Akla gelebilecek başlıca nedenler.Apandisit, bağırsaklarda tıkanma, mide, bağırsak veya diğer sindirim sistemleridne delinme vb durum olması nedeniyle karın ağrısı gerçekleşebilir.


Mide kanaması, safra kesesinde bulunan taş ve bu taşın safrayı tıkaması sonucunda karın ağrısı olabilir.Sürekli karın ağrısından şikayetçi olan hastaların mutlaka iç hastalıkları uzmanına muayene olmasında son derece fayda bulunur.Karın ağrısına neden olan faktörlerin altında yatan ciddi sorunlar olabiliyor.Her hastalıkta erken teşhis çok önemli olduğu için işimizi sağlama alıp doktora görünmemizden dolayı hiçbir zararla karşılaşmayız.




Her karın ağrısının altında yatan ciddi problemde olmayabilir.Bu sorun teşkil etmeyeceğini düşündüğünüz karın ağrısına karşın aşağıda ki pratik bitkisel tariflerden yararlanabilirsiniz.

Karın Ağrısının Bitkisel Tedavisi:

*Çörek otu havanda iyice dövüldükten sonra bal ile karıştırılmasıyla birlikte macun kıvamının alınması sağlanır.Bu macun hergün yenir.

*İnce kıyılmış olan raziyane otu bir fincan suda bir müddet kaynatıldıktan sorna günde 3 kere bu karışım içilir.

*Bir çay kaşığı tarçın bir fincan suyun içinde bir süre kaynatılır.Kaynatılan bu karışımdan günde 3 öğün içilir.

*Orta boydaki çam kozalağı 1 litre suda kaynatılmasından itibaren bu kür günde 3 fincan içilir.

*1 çay kaşığı tarhum otu havanda dövülüp toz haline getirildikten sorna süzme bal ile karıştırılarak macum kıvamına gelmesi sağlanır.Bu macun hergün yenir.

*Bebeklerdeki karın ağrılarına karşın arzu edilen miktarda badem içi iyice dövüldükten sonra sütle karıştırılarak içilir.

0 yorum: