Umarız pişmiş soğanın faydaları ile ilgili yazıyı beğenirsiniz. Daha fazla pişmiş soğanın faydaları yazı için aramayı kullanbilirsiniz. Faydali olması dileğiyle.
pişmiş soğanın faydaları yazısı ile alakalı yorumlar, pişmiş soğanın faydaları meleseli için hazırlanmış olan açıklamaları okuyabilirsiniz.
Soğanın anavatanının Güneydoğu Asya olduğu sanılıyor. Günümüzde ise dünyanın
her yerinde, özellikle sıcak iklim kuşaklarında yetiştirilmekte ve
tüketilmektedir. Soğanın tarihi o kadar eskiye gitmektedir ki,
kayıtlı tarihten de önce Çin, Hindistan ve
Ortadoğu’da yiyecek olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.
Soğan besleyici
bir gıda olmasının yanı sıra müthiş bir aro-matik özelliğe de
sahiptir. Bu aromada içindeki kükürtlü maddelerin
büyük etkisi vardır, ancak aroma tek başına
kükürtlü maddelerden kaynaklanmamaktadır. Soğan ve
sarımsakta sülfür ihtiva eden amino asitlerin türevleri
de vardır.
pişmiş soğanın faydaları
25 Mart 2010 Perşembe | Gönderen - zaman: Perşembe, Mart 25, 2010
Etiketler: Şifalı Bitkiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder