1. tarif
Hatmi, papatya, sığır kuyruğu, oğul otu, karabaş otu, meyan kökü, söğüt yaprağı, aynı sefa çiçeği, lavanta ve mercan köşk.
Otların tamamı veya ayrı ayrı kaynatılıp suyu aç veya tok karnına bal ve limonla karıştıralarak içilir.
2. tarif
Nohut kadar meyan balı, ağızda emilip yutulur.
3. tarif
Kurusoğan akşamdan rendelenip suyu çıkarılır. Aç karnına çay bardağı veya fincanla içilir.
4. tarif
50 gr. çörek otu
50 gr. zencefil
50 gr. günlük
50 gr. çam sakızı
1 kg. bala karıştırılıp aç karnına üç öğün 1 bardak süte , 1 yemek kaşığı karıştırılarak içilir.
5. tarif
50 gr. kebabiye
50 gr. zencefil
50 gr. zerdeçal
50 gr. çörekotu
1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 bardak süte karıştırılarak içilir.
6. tarif
Çiğ lahana salatası, maydanoz, soğan, sarımsak, pırasa, turp, enginar, bol miktarda yenir.
Balgam söktürmek için bitkisel çözümler
11 Şubat 2010 Perşembe | Gönderen yilmaz zaman: Perşembe, Şubat 11, 2010
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder