Mideye kelepçe takarak zayıflama son dönemlerde sıkça duyduğumuz zayıflama yöntemidir. Mideye kelepçe takılması yöntemi, kişinin yeme potansiyelini düşürek daha az yemesini sağlama yoluyla zayıflatılmasını sağlayan bir tıbbi müdahale yöntemidir. Mide kelepçesi ameliyatı, kilo vermek için daha önce uzun süre diyet ve egzersiz yapmış fakat sonuç alamamış, vücut kitle endeksi %35in üzerinde olan hastalara tavsiye ediliyor. Fakat bu ameliyat hemen karar verilen ve yapılan bir ameliyat değildir.Bu tür ameliyatların öncesinde hastanın sağlık durumu analiz edilerek tehlikeli durumların önüne geçilmelidir.Ameliyat sırasında oldukça ufak yaralar açılır ve endeskopik aletlerle mide ve bağırsakların çalışma düzeni kontrol edilir. ;
Bu tıbbi yöntemde silikon halka (kelepçe) mideyle yemek borusunun birleştiği yerin hemen altına takılıyor. Bu halka ayarlanabilir bir halkadır. Ayarlanabilir bu kelepçe sayesinde mideye istenen oranda yiyecek girmesi sağlanıyor. Bu halka mideyi ikiye bölmektedir. Bunu halkanın üst bölümde ufak bir boşluk bırakması sağlar. Böylelikle midenin üst kısmındaki besin alt bölgeye zor ulaşabildiği için hastanın az yemesi sağlanmış olur. Hastalarda kısa sürede doygunluk hissi oluşuyor ve daha az kalori tüketerek zayıflıyorlar. Böylece hızlı bir şekilde kilo verilmesi sağlanır. Ameliyattan sonra bir yıl içinde fazla kiloların %50si veriliyor.
Bu ameliyat fazla kiloları kısa sürede atılmasını sağlasa da bazı kişiler de bunun uygulanması sakıncalı olmaktadır. Ağır kalp yetmezliği ya da akciğer hastalıklarında, alkoliklerde, çocuklarda, hormon bozukluğu nedeniyle şişmanlamış kişilerde bu işlem sakıncalı görülmektedir. Kalp, diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıkları da beraberinde getirmesi dolayısıyla obezitesi olan hastalara uygulanan bu işlem risk oluşturabilmektedir. Genel anestezi uygulandığı için de zatüree, nefes almada güçlük, kalp dolaşım ve solunum sistemi problemleri ortaya çıkabiliyor. Ayrıca ameliyat sırasında damarlarda kan pıhtılaşması görülüyor. Kanama, midenin delinmesi ya da çevre organ yaralanmaları da ameliyat sırasında görülebilecek riskler arasında bulunmaktadır.
Mide kelepçesi ameliyatından sonra kişinin doktor kontrolünü ihmal etmemesi gerekir. Zira, bu ameliyat sonrasında kişi günlük ihtiyacı olan kaloriden daha az kaloriyi kabul etmektedir. Ayrıca, bu ameliyattan sonra kişinin beslenme alışkanlığını yeniden düzenlemesi gerekmektedir.
Kişi bir anda öğünlerinde çok yiyemez. Midenin hacmindeki daralma az yese de kişiye tokluk hissi verir. 3 öğün yemek yiyerek düzenli bir öğün programı ile tokluk hissi oluşturulmalıdır. Böylelikle düzenli ve kalıcı bir zayıflama sürecine girilebilmektedir. Mide kelepçesi takılması sonucunda bağırsaklarla mide arasındaki iletişimsizliğin yok edilmesi için bazı vitamin hapları ve destek ilaçlarının kişiye verilmesi gerekmektedir.
Mide kelepçesi ameliyatı geçiren kişiler bazı psikolojik sorunlar yaşayabilirler. Bu durum daha çok ilk aylarda olmaktadır. Eski yeme alışkanlığının terkedilmesi bu durumu doğurmaktadır. Böyle durumlarda bir psikolojik destek almak en iyi yoldur.
Mide Kelepçesi Takan Yerler
Mide Kelepçesi ankara, istanbul, izmir gibi birçok ilde yapılmaktadır.
Mideye Kelepçe Takarak Zayıflama
6 Temmuz 2010 Salı | Gönderen ask zaman: Salı, Temmuz 06, 2010
Etiketler: Zayıflama
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder