Zayıflatan gıdalar

Zayıflatan gıdalar sizi zayıflatıyor.Greyfurt karpuz gibi meyveler zayıflatan gıdalar arasında yer alıyor, sizde bu gıdalar ile zayıflamada size yardımcı bulabilirsiniz

Bazı gıdalar zayıflamanıza yardımcı olur. Hangi gıdalar kalori ve yağ yaktırır bunlara göz atalım. Midenizi kalori almadan doyurmanın sadece 2 yolu vardır ; meyve ve sebzeler. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenirseniz siz de kilo verebilirsiniz.

Greyfurt : Yemeklerden yarım saat önce yenilen yarım greyfurt metabolizmanızı hızlandırır.
Limon : Limon da greyfurt gibi metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.
Üzüm : Tatlı isteğinizi karşılar , tatlı krizlerinizi çok daha az kalori alarak , üzüm yiyerek geçiştirebilirsiniz.

Karpuz : C vitamini açısından çok zengin olan karpuz vücudunuzun susuz kalmasını da ortadan kaldırır. Bol bol karpuz yiyin , suyunu da için.
Kahve : İçinde bulunan kafein maddesi sizi canlandırır. Kan şekerinizi normal seviyede tutarak metabolizmanızın çalışmasını destekler.
Patlamış mısır : Yağda patlatırsanız kilo aldırır ancak yağsız yapıldığında kalorisi az olur. Mısır lifli gıda olduğundan yiyerek zayıflayabilirsiniz.

Yoğurt : Yağsız olmalıdır. İçindeki protein ve karbonhidrat kendinizi tok hissetmenizi sağlar.
Çorba : Midenizi çorbayla doldurun , çorba tokluk hissi sağlayacaktır.
Salata : Yaz sebzelerinden yapılan salata çok düşük kalori içerdiğinden zayıflamanıza yardımcı olur , size doygunluk hissi verir.
Sebzeler : Izgarada pişirilmiş sebzelerin hem hazırlaması kolay hem kalorileri düşüktür. Mantar , kabak , patlıcan , biber gibi sebzeleri ızgarada pişirirseniz hem sağlıklı hem daha leziz olacaktır.
Yeşil sebzeler : Vitamin zengini olan yeşil sebzeleri çiğ olarak ve bolca tüketin. Akşam salatalarınıza , çiğ ıspanak , brokoli ve beyaz lahana ekleyin.

Brokoli : Bağırsak hareketlerinizi düzenleyerek kilo vermenize yardımcı olur. Ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
Balkabağı : Zayıflatan gıdalar arasında yer alır. İçinde bulunan yüksek orandaki liflerle kilo düzenlemeye büyük yarar sağlar.
Yeşil çay : Metabolizmayı hızlandırarak vücutta biriken toksinleri dışarı atar hiçbir besin değeri taşımayan bu bitki zayıflama diyetlerinin olmazsa olmazıdır.
Bundan sonraki hayatınızda bu gıdaları tüketmeye gayret ederek istenmeyen kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Fizik önemlidir ama bunu en çok sağlığınız için yapmalısınız. Şişmanlık birçok hastalığın öncüsüdür yaşınız ilerledikçe bunun farkına daha çok varacaksınız. Geç kalmadan diyetinize başlayın.

0 yorum: